perjantai 25. toukokuuta 2012

Jokavuotinen leffatapahtumaspämmi

EKEK olisi taas tulossa. Mainostaessani tapahtumaa eräässä fb-ryhmässä huomasin, että mainostin viime vuoden tapahtumaa täsmälleen vuosi sitten. Oikein hyvä hetki siis mainostaa vielä tämän vuoden tapahtumaa!

Meininki on edelleen sama, noin seitsemän leffaa putkeen illasta aamuun lauantaina 2.6. Viime vuoden kattaus ei ehkä ollut päräyttävimmästä päästä, mutta laadukas kyllä (Karamoja!, Otley, Virus, Klovn - The Movie, She-Ra -pätkä, Death smiles on a murderer, Marked for a Death).

Reiskan mukaan vapaita paikkoja on vielä jäljellä, eli sähköpostia rustailemaan osoitteeseen elokuvakulttuuri@gmail.com jos on tarpeeksi rohkeutta tulla mukaan. EKEK:ssä on jo näytetty Timo Koivusalon Sibelius ja Young Love, eli nuo pommit on jo ohitettu. Joukossa on yleensä ollut yksi uusikin leffa, Enter The Void ja Antichrist olivat täsmälleen oikeassa paikassa, joten kuten myös Drag me to Hell ja Nightmare on Elm Streetin remake.

Hinta on vuosien myötä hivenen noussut, mutta hyvin järkiperäinen se nytkin vielä on. Kino Engelissä on nykyisin kuulemma myös digiprojektorit, joten ohjelmistossa saattaa hyvinkin olla joku täysin tuore digitärppi. Cronenbergin Cosmopolis kuitenkin taitaa olla haaveajattelua, sen ensi-ilta on vasta ollut Cannesissa.

-------

Toisaalla, kävin taas tänä vuonna HÕFF:ssa. Ohjelmisto oli mukava, paljon virolaisia elokuvia 100 vuoden elokuvatuotannon juhlavuoden hengessä. Harmillisesti ohjaajavieraaksi ilmoitettu virolaissyntyinen Bill Rabane perui tulonsa ja hänen kaksi ohjelmistossa ollutta elokuvaa tulivat molemmat dvd:ltä. Festivaalien tärppejä olivat ehdottomasti filmiltä esitetty Pasolinin Salò ja found footage -antologia V/H/S. Etukäteen julmetusti hehkutusta saanut Henge ei nyt ehkä ihan niin päräyttävä ollut, festarien sympaattisin leffa mielestäni oli Rabanen kalkkuna Blood Harvest jossa näytellyt Tiny Tim varasti koko shown.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti