torstai 19. heinäkuuta 2007

Tekemättömyyden sietämätön...sietämättömyys

Aikataulun ja rahahanan sulkeutuminen kolkuttavat jo ovella. Arvatkaapa vain montako sivua on työstettynä? 23.

Osa on toki helppoa työstettävää, referoi muistiinpanoja, kirjoita mietteet ylös, naputtele vuosilukuja ja kvantitatiivista dataa. Osa on valitettavasti myös sellaista, jonka jäsentämisestä minulla ei ole tietoakaan ja jonka lähteet olen käynyt läpi viimeksi yli vuosi sitten. Vuosi on muutenkin muuttunut ihan järjettömäksi ajan pituudeksi: ennen se oli hirvittävän pitkä aika, mutta tämän hermoilun alla vuosi on muuttunut paperilennokiksi joka lyssähtää nenälleen eteeni.

Teoriaosuus pelottaa, analyysiosuus samaten. Jälkimmäisestä on sentään jo jonkinmoinen hatara runko, joka tosin taitaa mennä vielä kerran uusiksi parempien ideoiden iskiessä. Teoriaosuuden yhdestä osasta kihelmöin innosta (sain mahdollisuuden ja idean kirjoittaa alaluvun kauhu-termin ja kauhuelokuvan essentian problemaattisuudesta ja sen suhteesta kirjoitusdiskursseihin) ja toinen tuntuu kuristavan kurkkuani (en ole kirjoittanut sanaakaan teorian peruskivestä, diskurssista ja diskurssianalyysistä).

Ja kaiken lisäksi tunnen pahoinpiteleväni tällä hetkellä sivusta katsomaani elokuvaa, All about Evea.

On vielä mainittava, että sain hankitettua itselleni uuden tietokoneen. Rakastan tämän äänettömyyttä ja nopeaa toimivuutta! Ainoita ongelmia tuntuu olevan sovellusten rassaaminen käyttökuntoisiksi, esimerkiksi en ole onnistunut säätämään NeoOfficeen (niin, siirryin mäkkirintamalle) oikolukua tai tavutusta. Soikko ei joko toimi kunnolla tai en ole osannut säätää sitä toimimaan.

Sivussa on toki tapahtunut muutakin gradujohdannaista, kuten elokuvien katsomistahti on hiipunut melkein olemattomiin. Kuitenkin sentään katson elokuvia päivittäin, mutta välipäiviä saattaa tulla liiaksikin, eivätkä ne johdu gradun työstämisen kiireydestä. Uupuminen stressaamisen alle on ollut paikoitellen aivan sietämätöntä. Lisäksi siis opintotukikuukauteni ovat nyt loppu, joten yritän etsiä sivussa sopivaa työtä, mikä on välillä melko hirveää. Paitsi että masentuisin huonoista työpaikkavaihtoehdoista ja uupumaan jäävistä vastauksista mahdollisilta työnantajilta, vuokratyöfirmojen nettisovellutukset ovat välillä täysin käyttökelvottomia ohjelmia. Puhumattakaan siitä, että vihaan "anonyymeja" työnantoja, joista ei saa selvää edes mitä töitä on tarjolla. Voisiko joku perustaa sen "Reilukerho"-välitysfirman työntekijöille, jotka tahtovat oikeasti hyviin paikkoihin töihin?

Valitusta sikseen, ajattelin taas huomenna (yrittää) tehdä töitä.


(Nita Naldi The The Commandments:n alkuperäisversiossa)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti